Ratsastuskoulu

Vironmäen Ponitalli sijaitsee maalaismaisemassa 7 km päässä Orimattilan keskustasta, Ollostentiellä. Tallillamme asustelee sekä hevosia että poneja. Lisäksi meillä on kaksi lehmää ja kaksi tallikoiraa.

Ratsastuskoulu on perustettu vuonna 1981, ja se toimii tällä hetkellä toisessa ja kolmannessa sukupolvessa.

Tilallamme on ammattitaitoinen henkilökunta: Omistaja Sanna Vironmäki on koulutukseltaan ratsastuksenohjaaja sekä hevostenhoitaja ja Sannan tytär Tiia Strömberg hevosharrasteohjaaja sekä hevostenhoitaja.

Ratsastustunteja järjestetään alkeiskursseista jatkotunteihin 6 hengen tasoryhmissä. Tallilta löytyy sopiva ratsu jokaiselle, sillä pienimmät tuntikäytössä olevat ponit ovat 130 cm korkeita ja isommille ratsastajille löytyy erikokoisia suomenhevosia. Hevoset ja ponit ovat koulutustasoltaan helppo C – B.

Ratsastustuntien sekä leirien ohjelma on monipuolinen: ratsastetaan perinteisesti kouluratsastusta tai hypitään esteitä. Välillä taas lähdetään lenkille maastoon omalle metsätielle tai körötellään ilman satulaa. Lisäksi tallilta löytyy erikoisuutena puistorata, eli pellolla kiertelevä maastoesterata, joka koostuu useista erilaisista esteistä. Puistoradalle voi tulla harjoittelemaan myös omalla hevosella.

Vironmäen Ponitallilla järjestetään myös kilpailuja ja valmennuksia, sekä esteillä että kouluratsastuksessa, ja kesäisin myös puistoradalla. Olemme harjoitelleet myös muun muassa agilityä sekä ohjasajoa. Hevostaitoja harjoittelemme päivittäin, ja järjestämme erilaisia kursseja.

Ratsastustuntien lisäksi tallilla voi harrastaa myös muuta hevosurheilua. Talvella pidetään hiihtoratsastuspäiviä, jolloin hevonen vetää perässään suksilla seisovaa tai pulkassa istuvaa ihmistä. Aina tasapainottelu ei oikein onnistu, ja lumihanki onkin erittäin tuttu urheille hiihtoratsastajille. Silloin tällöin tallilla harrastetaan myös vikellystä. Vikellys on erilaisten voimisteluliikkeiden tekemistä hevosen selässä, samalla kun hevosta juoksutetaan ympyrällä.

Joulun alla pidetään pikkujoulut, joihin pukeudutaan tontuiksi ja koristellaan talli kuusenhavuilla ja joulukoristeilla. Riisipuuro ja piparit nautitaan tallin käytävällä hevosten seurassa. Joulumusiikin ja iloisen mielen ansiosta joulutunnelma on taattu.

Vakituiset kävijät voivat saada tallilta hoitohevosen, jonka tehtäviin kuuluu lauantain hoitopäivänä karsinan siivous, varusteiden puhdistus sekä hoitohevosen harjaus.

Ratsastuskoulu on peruskorjattu/ laajennettu keväällä 2013 EU - direktiivin mukaiseksi. Laajennuksen myötä päätallista löytyy 16 kpl karsinoita sekä vesikarsina. Lisäksi syksyllä 2016 valmistui yksityistalli 8 hevoselle.

Ponit & Hevoset

Ratsastuskoulun hevoset ja ponit ovat tasoltaan helppo C-B.
Lisää kuvia hevosista saa näkyville klikkaamalla pikkukuvaa.

Ai.Ka. Chebella

Ailan Carri

Chanti

Cupido

Erkki Räp

Herkuleksen Helmi

Keikun Tyttö

Mittu

Raisa-Vili

Rebekka II

Rupiinin Lento

Timma

Versus

Voitto Sisu

Yvonne