Ratsastuskoulu

Vironmäen Ponitalli sijaitsee maalaismaisemassa vain 7km päässä Orimattilan keskustasta osoitteessa Ollostentie 380. Tallillamme asustelee erikokoisia ja -näköisiä hevosia ja poneja. Hevosten lisäksi meillä on lehmiä, minipossuja ja kaksi tallikoiraa.

Ratsastuskoulu on perustettu vuonna 1981, ja se toimii tällä hetkellä toisessa ja kolmannessa sukupolvessa.
Tilallamme on ammattitaitoinen henkilökunta: Omistaja Sanna Vironmäki on koulutukseltaan ratsastuksenohjaaja, CWC-istuntavalmentaja sekä hevostenhoitaja ja Sannan tytär Tiia Strömberg hevosharrasteohjaaja sekä hevostenhoitaja.

CWC-istuntavalmennus on biomekaniikkaan perustuvaa opetusta. Opetuksessa käsitellään ratsastajan kehotietoisuutta - ja hallintaa. Oikeanlainen istunta sekä ratsastajan kehotietoisuus antavat hevoselle mahdollisuuden liikkua ja ymmärtää ratsastajaa oikein.

Ratsastustunteja järjestetään aina ihan aloittelijoista ylöspäin. Ryhmämme ovat kooltaan maltillisia 6 hengen tasoryhmiä. Talliltamme löytyy sopiva ratsu niin pienille kuin isommillekin ratsastajille. Hevosemme ovat pääasiassa suomenhevosia, lisäksi meillä on pienemmille ratsastajille sopivia poneja. Koulutustasoltaan ne ovat helppo C – helppo B.

Otamme huomioon ratsastajien sekä hevosten hyvinvoinnin. Tallilaiset saapuvatkin jo hyvissä ajoin ennen ratsastustuntia juttelemaan muiden tallilaisten kanssa sekä hoitamaan omat ratsunsa valmiiksi ratsastustunnille. Se onkin monien tallilaisten mielestä iso plussa tallilla käyntiin.

Hevosen käsittelyä harjoittelemme päivittäin. Pyrkimyksemme on saada ratsastajamme ymmärtämään hevoselle luontaista käyttäytymistä ja oppia toimimaan hevosten kanssa niin, että se on kaikille osapuolille turvallista. Tätä pyrimme edesauttamaan sillä, että kaikki ratsastajat opettelevat itse hoitamaan, satuloimaan ja suitsimaan hevoset ratsastustuntia varten. Turvallisuus ratsastuksessa alkaa taidosta kommunikoida hevosen kanssa ja ymmärtää sen käyttäytymistä. Tämän oppii parhaiten puuhastelemalla hevosten kanssa muutenkin kuin ratsastaessa.

Ratsastustunnit eivät ole ainoa asia mitä tallillamme voi harrastaa. Talvella säiden salliessa olemme pitäneet hiihtoratsastuspäiviä, jolloin urheat hiihtoratsastajat ja perässä suksilla seisovat ovat saaneet kokeilla lumihankien pehmeyttä. Tallillamme on myös mahdollisuus vikeltämiseen, jota harrastammekin silloin tällöin. Vikellyksessä tehdään erilaisia voimisteluliikkeitä hevosen selässä samalla kun hevosta juoksutetaan ympyrällä. Järjestämme myös erilaisia tapahtumia yhteistyössä Orimattilan ratsastajien kanssa.

Joulun alla on perinteisesti pidetty pikkujoulut, joihin on pukeuduttu tontuiksi sekä koristeltu tallia kuusenhavuilla. Riisipuuroa ja pipareita on nautittu tallin käytävällä hevosten seurassa. Joulutunnelma on taattu joulumusiikin ja mukavan yhdessäolon ja rupattelun seurauksena.

Ratsastuskoulumme on peruskorjattu/laajennettu keväällä 2013 EU-direktiivin mukaiseksi. Laajennuksen myötä ratsastuskoulun puolelta löytyy 16kpl karsinoita sekä vesikarsina. Lisäksi syksyllä 2016 valmistui 8 hevosen yksityistalli.

Ponit & Hevoset

Ratsastuskoulun hevoset ja ponit ovat tasoltaan helppo C-B.
Lisää kuvia hevosista saa näkyville klikkaamalla pikkukuvaa.

Ai.Ka. Chebella

Ekspresso

Herkuleksen Helmi

Herode

Metsämies

Reliikvia

Timma

Vanilla

Veolanda

Versus

Voitto Sisu

Voore Leeon

Yvonne